En fondförvaltares uppdrag är att placera ditt kapital i de fonder som ni bestämmer er för att investera i. Det kan handla om vanliga fonder eller sparande till din premiepension som sparas i fonder som man vill ska utveckla sig positivt så att du får ut så mycket som möjligt av det du sparar. Advisor fondförvaltning är en av de som visat bäst avkastning. Dock finns åtskilliga andra förvaltare som även erbjuder dessa tjänster. Vill du läsa mer om Advisor fondförvaltning eller annat som rör PPM och fonder, har du via denna webbplats åtskillig fakta.

Vet man inte själv exakt hur man ska göra så kan man anlita en så kallad fondförvaltare, till exempel Advisor, som placerar dina pengar i lämpliga fonder. En fondrådgivare, till skillnad från en förvaltare, är endast en rådgivare men ni kan tillsammans enkelt komma fram till vilka fonder som är bäst att investera i. Fondförvaltaren är den som har hand om fonden och bevakar värdet på fonderna och håller koll på olika investeringar som görs med fonden.

En fond är ett paket av olika aktier eller värdepapper vilket är ett enkelt sätt att investera i aktier då du inte behöver hålla koll på de enstaka aktierna. Man köper alltså en liten del av fonden genom de pengar som man investerar. Man vill ju självklart få ut så mycket som det bara går av fonden så därför måste man ha koll på lite saker, till exempel avkastning och index.

Indexfonder

Index är det genomsnittliga värdet av en fond. Det man vill göra för att få ut så mycket i avkastning som möjligt är att välja en fond som har ett värde som överstiger index, vanligtvis en fond som ligger över index flera år i rad. Det man måste tänka på är att även om fonden har haft en bra utveckling så betyder det inte alls att det kommer att fortsätta att vara så. Den ekonomiska konjunkturen påverkar allt finansiellt.

Avkastning är det andra som man måste ha koll på. Avkastning är det du få kan få tillbaka utöver ditt sparade kapital. Ju högre risk som fonden har desto mer kan du få ut i avkastning. Men hög risk innebär också att du kan förlora pengar om det skulle gå riktigt illa. Men för att det ska kunna gå så bra som möjligt så är hög risk en bra sak att tänka på.