Det finns många fördelar med träning. Även om ett kraftfullt träningspass kanske inte är nödvändigt för att få alla fördelar, bör en måttlig aktivitet höja pulsen och få dig att andas hårdare och känna dig varmare. Å andra sidan bör måttlig motion vara tillräckligt svår för att hindra dig från att tala, men inte så svår att du är oförmögen att göra det.

Riktlinjerna för fysisk aktivitet för amerikaner rekommenderar att vuxna ägnar sig åt minst 30 minuters måttlig aktivitet per dag. Även om dessa riktlinjer kan vara till hjälp i allmänhet är det lämpligt att rådgöra med en läkare innan du börjar med en ny träningsregim.

För personer med kroniska hälsoproblem är det viktigt att överväga hur kraftfullt ett träningsprogram är för dem. När det tidigare ansågs farligt är kraftig träning lämplig för personer med kroniska sjukdomar. Men fler forskare börjar inse att personer med kroniska sjukdomar behöver motion mer än någonsin. Om du vill veta mer om fördelarna med motion kan du anmäla dig till TIMEs prenumeranttidning och få särskild tillgång till artiklar som endast prenumeranter kan läsa. Att komma igång kan vara en utmaning, men det är inte omöjligt.

Träning tillsammans med en vän är roligt och enkelt. Motivationen från en träningskompis hjälper dig att hålla dig på rätt spår och förhindrar att du missar det. Du kan också fira dina framgångar med din träningskompis, samt undvika eventuella skaderisker. Kom ihåg att det är bättre att börja långsamt om du är nybörjare eller om du aldrig har tränat tidigare. Börja i liten skala och öka gradvis intensiteten på dina träningspass under flera veckor. Se till att ta pauser regelbundet.

Fördelarna med en andningsövning

Den grundläggande förutsättningen för en andningsövning är att du ska andas så länge som det krävs för att du ska känna dig lugn. Börja med att sitta bekvämt och räkna dina andetag. Upprepa övningen några gånger. Upprepa den sedan igen, men låt dig den här gången räkna till tio. Du kan öka längden på dina andetag vid behov. Du kan börja med en kort, långsam andningsövning och gradvis öka längden. Ju mer du övar den, desto mer kommer du att märka skillnaden.

Denna andningsövning är ett utmärkt sätt att ge dig själv energi utan koffein eller energidrycker. Den fungerar genom att stimulera diafragman, vilket är där energin kommer ifrån. Den hjälper också till att rensa sinnet så att du kan fokusera på uppgifter utan att känna dig sömnig eller trött. Det är också viktigt att sitta rakt upp så att du inte känner dig yr. Du kan prova att sakta ner andningen om du tycker att det är svårt att hålla andan.

En annan bra anledning att göra andningsövningar är att stärka de muskler som kontrollerar andningen. De är inte bara bra för din allmänna hälsa utan kan hjälpa dig att återhämta dig från en infektion, till exempel COVID-19. Se till att läsa säkerhetsriktlinjerna innan du börjar med en övning och sluta omedelbart om du känner smärta. Diafragman är den muskel som skiljer bröstet från buken. Andningsövningar stärker denna muskel och gör den effektivare vid träning.

Fördelarna med träning

Fysisk aktivitet är mycket viktigt för en persons hälsa och bör utövas i alla åldrar, även om det bara är några minuter om dagen. Fitness är en uppsättning fysiska egenskaper som förbättrar en persons hälsa och säkerhet. Den utgör grunden för deltagande i idrott och andra aktiviteter samt för det dagliga livet. Några av komponenterna i konditionen är kardiovaskulär uthållighet, muskelstyrka, flexibilitet och kroppssammansättning.

Vissa grundövningar kan göras var som helst på så lite som 15 minuter. Dessa övningar bör göras med vikter och kan utföras med eller utan maskin. Använd vikter som är tillräckligt lätta för att du ska kunna göra hela intervallet av repetitioner. Se till att du vilar 90 sekunder mellan uppsättningarna. Håll också din andning naturlig. Undvik också att göra plötsliga ryckiga rörelser. Nedan följer några övningar som hjälper dig att öka din kondition.

Fördelarna med träning sträcker sig längre än till fysisk kondition. Att öka mängden fysisk aktivitet i ditt liv kan förbättra ditt humör, sänka stressnivåerna och till och med öka din uppmärksamhet och ditt minne. Studier har visat att aerob träning kan förbättra den neuropsykologiska funktionen genom att förbättra den kognitiva flexibiliteten, arbetsminneskapaciteten samt det deklarativa och spatiala minnet. Motion ökar också nivåerna av neurotransmittorer, som utarmas av stress, ångest och depression. Fördelarna med motion och fysisk aktivitet sträcker sig långt bortom den fysiska sfären och förbättrar inte bara din allmänna hälsa utan även ditt mentala välbefinnande.

Övningen Dips

Övningen dips riktar sig till olika muskelgrupper. För att utföra den här övningen ska du sitta på en bänk eller höja armbågarna. Luta dig sedan framåt med bröstet. Böj armbågarna till 90 grader och kom upp igen. Upprepa så många gånger som behövs för att bygga muskler. Den här övningen är effektiv för att bygga upp styrka och uthållighet i armar, axlar och core. För att göra det enklare kan du också utföra tabletop dips hemma.

Dips är en utmärkt kroppsviktsövning eftersom den är effektiv utan någon särskild utrustning. En stol, en träningsbänk, ett bord eller en soffa kan användas. Allt som krävs är utrymme bakom föremålet och en lätt böjning av armbågarna. Att använda ett dipband kan göra övningen svårare. Och eftersom dips kan göras var som helst kan du spara pengar på gymanslutningar och utrustning. För att utföra dips krävs endast din kroppsvikt och några få basutrustningar.

Soffdippen är ett utmärkt val för att stärka tricepsmusklerna och stabilisera axelleden. Du kan utföra soffdippen genom att sitta på en soffa och böja knäna 45 grader. Det kräver mindre flexibilitet, men är effektivt för de flesta. Byt sedan sida varje rep för att bygga mer styrka och uthållighet. För optimalt resultat bör du utföra två uppsättningar med 10-15 repetitioner. På så sätt får du ett komplett träningspass.

Obliknande knäböjningar Övning

Crunches-övningen riktar sig till magmusklerna för att definiera och strama upp dem. Rectus abdominis, även känd som ”sixpack”, är målinriktad, liksom den tvärgående bukmuskeln, som stöder och stabiliserar ryggraden. Man riktar sig också till obliques, musklerna som löper ner längs sidorna av bålen. Övningen oblique crunches är en av de vanligaste typerna av magövningar.

För att utföra övningen ska du börja med att lägga dig platt på golvet. Dina fötter ska ligga platt på golvet och dina knän ska vara böjda. Pressa ihop skulderbladen och håll armbågarna nära kroppen. Se till att huvudet är i linje med ryggraden och tillåter en liten böjning. Res dig sedan upp och sänk dig ner samtidigt som du behåller samma position. Du kommer att märka att magmusklerna arbetar hårt för att spänna och tona musklerna.

Men även om många människor kan utföra crunches utan smärta finns det några viktiga försiktighetsåtgärder som man bör tänka på när man utför dem. Även om de kanske inte är farliga kan crunches orsaka nya skador eller förvärra befintliga skador. Gravida kvinnor bör endast utföra crunches när de inte visar någon mage. Om du är orolig för din rygg bör du rådgöra med en läkare innan du utför denna övning. Dessutom bör kvinnor inte utföra crunches om de har problem med nacke eller rygg.

När du utför crunches är det viktigt att du slappnar av i benen och håller nacken avslappnad. Undvik att anstränga nacken genom att dra huvudet framåt med armarna. Sänk det sedan långsamt tillbaka till utgångspositionen. Kom ihåg att andas djupt när du gör den här övningen. Crunchen bör upprepas 12 till 16 gånger. För att hålla träningen intressant kan du lägga till olika variationer i din rutin. Börja med att göra en enkel variant och bygg sedan upp antalet repetitioner du utför.

Här kommer du vidare till relevant innehåll om träning