Hur transporterar man barn?

En cykelsits är perfekt för att få med alla familjemedlemmar på en åktur. Har man ett litet barn så är det helt enkelt ett väldigt bra sätt att transportera hen på vare sig man ska till förskolan, skogen eller och handla. Men att välja barnsits är inte en alldeles enkel uppgift. Det finns många olika typer av barnsitsar som placeras på olika sätt. Cykelsitsar kan monteras på nästan alla typer av cyklar men de används oftast tillsammans med mountainbikes, citybikes eller klassiska cyklar. 

Cykelsitsar i olika färger 

För några år sedan fanns det mest cykelbarnstolar i klassiska färger som rött, orange, grönt och blått. På senare år har det dock uppstått en explosion och det finns cykelsitsar i en massa olika fina och trendiga färger. För många är färgen viktig eftersom man vill kunna matcha cykelsitsen till cykelns färg eller kanske ha samma färg på cykel och cykelsits. Idag finns det cykelsitsar som är lila, gröna, gråa, svarta eller rosa. En del har till och med flera olika färger. Väljer du en stark färg kommer cykelsitsen ha en mer framträdande roll och barnet kommer att synas mer än om du väljer en mer diskret design. 

Var kan man köpa cykelsitsar? 

Cykelsitsar säljs i både fysiska affärer och i e-butiker. En del föredrar en fysisk affär eftersom man då kan ta med sig sitt barn till affären och prova de olika modeller som finns och se hur barnet reagerar. Du brukar även kunna få hjälp av personalen att montera på cykelsitsen på din cykel. Kolla alltid hur selen ser ut, det ska helst vara grenband som sitter mellan barnets ben. I Sverige finns faktiskt ingen nationell säkerhetsmärkning av cykelsitsar, kolla därför efter en europeisk märkning. Många cykelsitsar är också märkta med den tyska godkännandemärkningen. 

Hur mycket ska man betala för en cykelsits? 

Hur mycket pengar som ska läggas på en cykelsits beror helt på hur den ska användas och vilket underlag du cyklar på. Ska cykeln endast användas till och från dagis som ligger hundra meter längre bort så fungerar det med en billigare modell från biltema. Sträckan är så kort att det är osannolikt att barnet kommer att somna och då behöver ni inte en modell som kan lutas bakåt eller som erbjuder väldigt hög sittkomfort med en högkvalitativ sittdyna. Kommer ni mest cykla runt i ert villakvarter på plant underlag så behöver ni förmodligen inte heller investera i en dyrare modell.