För cirka 2 000 år sedan ställdes en krigsherre i Kina inför det inte helt obekanta problemet att pengarna är slut. För att samla in kapital uppfann den kreative krigsherren ett lotteriliknande spel som kom att kallas ”den vita duvans spel” i och med att vinsterna meddelades genom brevduvor. Spelet kom att uppskattas av den omgivande befolkningen och det sägs att det genererade kapitalet delvis finansierade bygget av den kinesiska muren. Om ryktet stämmer eller inte får vara osagt, men allt sedan dess har den vita duvans spel engagerat spelare från hela världen. Kanske är du mer bekant med det namn som spelet förärades med under moderna dagar – Keno.

Slumpen avgör

Sedan 1992 kan TV-tittare i Sverige följa med i den dagliga dragningen av Keno. Själva spelidén är mycket enkel att sätta sig in i. För att spela behöver du endast efter eget tycke välja ut ett antal nummer som du tror och hoppas på kommer att dras. Om dessa nummer blir dragna vinner du. I princip spelar du bingo, fast tvärtom. Vinstplanerna är på förhand bestämda och dessa kan variera mellan olika arrangörer. Gemensamt för dessa är att för en liten summa pengar går det att vinna miljoner. För att spela Keno behövs inga förkunskaper då vinsterna helt och hållet avgörs av slumpen. Alla som vågar satsa har därför möjligheten att vinna.

Litet spel – stora möjligheter

Under slutet av 1900-talet påbörjades en stor förändring av spelmarknaden och tack vare tekniska lösningar behöver du inte längre vänta hemma i soffan på att Keno-dragningen ska ske. Istället är det möjligt att spela Keno oavsett tid och plats. Allt som krävs är en smart mobil, surfplatta eller dator som är uppkopplad till internet. Idag finns det flera spelaktörer på nätet som erbjuder Keno-spel där dragning kan ske direkt. Ytterligare fördelar med att spela Keno på nätet är att husets fördel är lägre, möjlighet att spela med lägre minimuminsatser och ökad spelupplevelse i form av spännande speldesign. Vad som från början var en krigsherres kreativa lösning på ekonomiska problem är nu ett spel på nätet som, om lyckan står en bi, kan vara lösningen för andra ekonomiska situationer. Keno kan vara något för dig som:

  • Föredrar lugna spel med fasta vinstplaner
  • Med liten insats vill kunna vinna miljonbelopp
  • Med glädje låter slumpen göra jobbet