Shopping via nätet är någonting som de allra flesta av oss känner till och är delaktiga i. Footway och grundaren Daniel Mühlbach har satt spår i Svensk e-handel och allt fler väljer hans skoföretag när de vill shoppa skor! Snabba leveranser och en service som för tankarna till fysiska butiker gör skillnad! Även om man inte själv handlat via nätet så är chanserna stora att man fått presenter som blivit köpta på nätet, eller att man sålt någonting via någon av de nätauktioner som finns idag. På ett eller annat sätt är vi alltså alla inblandande i e-handel, även om vi kanske inte aktivt på egen hand gjort några inköp. Denna nya kanal för både konsumenter och butiker var till en början aningen oklar och tekniken försvårade lite grann för de tidiga e-handelsentreprenörerna. Idag är dessa svårigheter som bortblåsta och saker och ting flyter på som de ska 99 % av gångerna.

Med alla dessa nätbutiker så har vi också fått lära oss att sköta vår shopping på egen hand. Istället för det gamla vanliga att vi var i en vanlig butik och fick hjälp av personalen så köper vi istället varor med många dagars öppet köp och provar hemma. Att detta leder till att vi blir mer isolerade i våra hem och att man har kontakt med andra människor främst framför skärmen är det många som ser som ett problem. Detta är dock inte gällande för majoriteten av befolkningen, utan utvecklingen främjar mer än vad den är förödande.

Bra pris

De låga priserna som e-handel har fört med sig har gjort att det är lättare för alla, oavsett plånbok, att hitta både varor och tjänster som man har råd med. Att det även är på det viset att man numera enkelt kan shoppa från andra länder genom e-handel gör att priserna i många fall pressas ännu mer.
Nu för tiden är det även många nätbutiker som erbjuder fri frakt, eller åtminstone fri frakt om man handlar för en särskild summa. Att man sedan även har många dagars öppet köp, ibland upp till 1 år, gör att det är lätt att handla.

Utöver frågan om pris är det utbudet som är intressant! Allt fler produkter finns att köpa i Sverige även om de inte annars säljs här. Internetshopping är någonting som Daniel Mühlbach, Footway, jobbat med i flera år. Han ser hur allt fler vågar handla på nätet och har välkomnat större konkurrens. Allt för att fler skall våga sig ut i näthandeln.

En annan viktig del av e-handeln är att man ofta får välja mellan många olika betalningssätt, så som exempelvis faktura. Med faktura kan man handla nu och betala senare och det är det många som utnyttjar.