Om du är intresserad av att göra karriär som chefredaktör finns det flera steg att ta för att nå dina mål. Till att börja med måste du avlägga en grundexamen inom ett område som är relaterat till publicering. Engelska, kommunikation, journalistik eller andra relaterade discipliner är idealiska kandidater.

Du hittar användbara resurser om chefredaktör på den här webbplatsen.

Det finns dessutom vissa arbetsgivare som kan acceptera kandidater med specialiserade examina, t.ex. inom utbildning. En kandidatexamen inom detta område kan vara acceptabel om du söker till en tidning med inriktning på lärare.

Det kan dock hända att du inte har tid att ägna dig åt en tidning eller tidskrift för att fullfölja din dröm om att bli chefredaktör

Om du inte är student bör du undersöka vilka egenskaper en bra redaktör har. Om du går på college kan du också gå med i en studenttidning, där du kan finslipa dina skrivkunskaper och vara mentor för nya skribenter. Du kanske dock inte har tid att ägna åt en tidning eller tidskrift för att fullfölja din dröm om att bli chefredaktör. Detta betyder inte att du inte kan lyckas utan en grundexamen.

För att bli den bästa möjliga chefredaktören måste du ha en noggrann skrivstil, ett utmärkt omdöme och en utmärkt uppmärksamhet på detaljer

För att bli den bästa möjliga chefredaktören måste du ha en korrekt skrivstil, ett utmärkt omdöme och en utmärkt uppmärksamhet på detaljer. Du måste också ha ett gott affärssinne, vara kreativ och kunna samarbeta väl med ett team. Som chefredaktör kommer du att redigera artiklar med avseende på noggrannhet och lämplighet, delta i evenemang och utveckla publikationens framgång. Dessutom ansvarar du för att anställa och utveckla din redaktionella personal.