Du kan beställa det mesta från mobilen idag. Allt från taxi och prylar, till sparkcyklar och mat. Sedan ett tag tillbaka finns också en app som gör det möjligt att beställa smörgåstårtor hem till dörren. Det fungerar inte bara i Stockholm och andra storstäder (som en del andra liknande appar gör), utan verksamheten finns i ett tjugotal svenska städer och områden.

Hur gör man?

Processen är enkel. Du väljer stad, till exempel ”Stockholm” och får sedan upp bagerier att välja mellan. Alla bagerier har inte smörgåstårtor på menyn, men det är inte svårt att hitta de som har det. Bor du i en annan stad kommer du att få upp ett lite mindre urval än vad som finns i Stockholm – men det bör inte vara några problem att hitta det du söker. Kostnaden blir inte dyrare än vad det blir om du köper direkt hos bageriet. Däremot så kostar hemleveransen en slant, givetvis. Du kan också välja att beställa smörgåstårta i Stockholm och sedan hämta upp dem på plats, om du vill undvika leveranskostnaden.

Finns flera appar

En annan app satsar på att låta användarna köpa billig mat från butiker och caféer som annars skulle ha slängts. Här kan du möjligen hitta smörgåstårtor – och då till ett riktigt bra pris. Som ovan nämnt finns ett större urval av aktörer att välja mellan i Stockholm – men även i mindre städer finns många caféer och butiker som är anslutna till den här appen. De tydliga fördelarna är givetvis de låga priserna och att det är skonsamt mot planeten. Det finns också nackdelar – du kan inte vara säker på vad du hittar, och det blir därför svårt att planera i förväg. Däremot kan det passa perfekt om du inte har ett bestämt datum när tårtan ska ätas.

Fördelar med att beställa i mobilen

  • De tjänster som finns låter dig anpassa smörgåstårtan precis som du vill. Det är alltså inte begränsande på något sätt (förutom urvalet av bagerier).
  • Du måste inte bo i Stockholm eller annan storstad. Tjänsten finns över hela landet.
  • Du sparar tid genom att inte behöva gå till ett bageri, beställa och sedan hämta upp tårtan en tid efter.
  • I tjänsten kan du enkelt se omdömen och recensioner om bagerierna i fråga.