Risker i samband med en hårtransplantation

Att genomföra en hårtransplantation kan medföra vissa risker, vare sig man genomför den på en stor och känd klinik i Stockholm eller på en liten privat någon annanstans. Ingreppet kan bland annat leda till ärrbildning och infektioner och det finns dessutom skräckexempel där resultatet blivit mer eller mindre katastrofalt. Här och på denna länk kan du läsa mer om några risker som finns med att genomför den här typen av transplantation.

Olika risker

Den största risken vid en hårtransplantation är egentligen att välja en oseriös klinik. Behandlingen kommer då troligen inte att utföras på ett korrekt sätt vilket för flera olika risker med sig. I sällsynta fall kan det finnas risker och liknande biverkningar även för dom som varit noggranna med valet av klinik.

Ärrbildning – det finns en liten risk att man får fula ärr på det område på kroppen där hårsäckar plockats ut och även om det är ovanligt är det bra att vara medveten om att det kan ske.

Infektioner – inte heller detta är särskilt vanligt, att man drabbas av infektioner efter en hårtransplantation. Det är dock bra att veta att viss risk förekommer, beroende på vilken metod som används vid ingreppet.

Resultatet matchar inte förväntningen – ett av dom vanligast förekommande problemen efter en sådan här behandling är att patienten inte känner sig nöjd med resultatet. Det lever helt enkelt inte upp till dom förväntningar man har haft innan och många känner sig besvikna.

Hur resultatet blir är dock väldigt individuellt och det kan vara klokt att ha det i åtanke om man ska genomgå ett ingrepp. Man bör också prata med den klinik man valt och fråga ungefär vilket resultat man kan vänta sig, så att man slipper få upp sina förhoppningar allt för mycket.

Val av seriös klinik minskar riskerna

En hårtransplantation är ett ganska krångligt ingrepp och det är inte alla utförare som är bra på det dom gör. Det finns till exempel fall där kirurgen har satt hårsäckar åt fel håll vilket då resulterat i att håret växer inåt. Ska man genomföra en hårtransplantation ska man se till att välja en seriös klinik med gott rykte och bra referenser. I Stockholm finns många stora och kända kliniker och det kan vara en god idé att välja någon av dessa. Givetvis finns dom även utanför Stockholm och oavsett ska man vara väldigt noggrann med sitt val.