I takt med att Internet fortsätter att växa, ökar också efterfrågan på utvecklare. Fram till 2026 räknar Bureau of Labor Statistics med att antalet nya jobb inom detta område kommer att öka med 15 %, eller cirka 24400 nya jobb per år. Det är en häpnadsväckande siffra för vem som helst att tänka på, men en sak är säker: webbutvecklare är efterfrågade.

Som webbutvecklare kommer du att skapa innehåll som engagerar användarna och uppfyller en mängd olika behov online. Du kommer också att utveckla webbapplikationer. För att bli en bra utvecklare måste du ha en god grund i webbkodning, multimedia och designmetoder. Under din utbildning på Clark får du värdefull praktisk erfarenhet när du arbetar med verkliga kunder i projekt.

Men även om kodskrivande är den centrala delen av webbutveckling är backendstrukturen lika viktig. Bakom kulisserna består webbplatser av databaser som lagrar, organiserar och bearbetar data. Dessa databaser hanteras via servrar, som är mjukvara eller hårdvara. När någon besöker din webbplats säger han eller hon till servern: ”Jag måste få tillgång till den här informationen”. Servern vet sedan hur den ska hämta informationen från databasen.

En webbplats backend är den del som en användare aldrig ser. Detta är motorn bakom webbplatsen. Baksidan består av servern som är värd för webbplatsen, programmet som kör webbplatsen och databasen där uppgifterna lagras. En backendutvecklares uppgift är att använda datorprogram för att se till att dessa komponenter fungerar smidigt. Dessa utvecklare måste kunna analysera ett företags krav och erbjuda effektiva programmeringslösningar.

Lär dig att bygga webbplatser med kurser i webbutveckling

Om du vill lära dig att bygga webbplatser kan du ta kurser i webbutveckling på internet. Dessa kurser är utformade för att hjälpa dig att bli programmerare på så lite som 10 timmar i veckan. En del av dessa kurser finns på webbplatser som Udacity, en gratis plattform för lärande online. Du kan välja vilka kurser du vill ta utifrån deras ordningsföljd och svårighetsgrad. Om du har viss erfarenhet av programmering behöver du kanske inte läsa grundkursen. Men om du inte har det bör du börja med den. Det finns kurser tillgängliga på Udacity som täcker C++, datastrukturer och algoritmer, introduktion till programmering, grunderna för Android med mera.

Du bör överväga att gå en kurs i HTML5, en populär webbteknik. Den här kursen lär dig grunderna i HTML5 och CSS och introducerar dig till grundläggande kod. Coursera erbjuder flera gratis och betalda HTML5-kurser. Gratisversionen är ett bra alternativ för absoluta nybörjare eftersom den täcker grunderna. Kursen är också självstyrande, vilket gör den perfekt för yrkesverksamma.

En kurs för webbutvecklare lär dig de kodningsspråk som behövs för att skapa dynamiska webbplatser. Den lär dig också de olika metoderna för att utforma en webbplats, inklusive html, CSS och JavaScript. Den ger dig också den grund som behövs för att skapa en affärsinriktad webbplats.

Sex kärnkompetenser hos ett bra företag för utveckling av webbapplikationer

  • Processen för utveckling av webbappar involverar flera tekniska färdigheter och erfarenheter.
  • För att minimera kostnader och risker väljer många företag att lägga ut utvecklingsprocessen på en byrå.
  • Outsourcing bidrar också till att förkorta tiden till marknaden.
  • För att undvika missgrepp under utvecklingsprocessen är det viktigt att välja ett webbapputvecklingsföretag som har följande sex kärnkompetenser.

Fördelarna med WordPress-utveckling

WordPress-utveckling kan vara en mycket lukrativ karriär, men du måste investera tid i att lära dig själva plattformen. Det är också viktigt att ha en gedigen förståelse för felsökningstekniker. Lyckligtvis finns det många verktyg som kan hjälpa dig att testa ditt arbete och optimera dina projekt. Du kan också gå med i WordPress-utvecklargemenskapen för att träffa andra utvecklare, få ytterligare färdigheter och förutse trender.

WordPressutveckling kan också vara ett bra sätt att visa upp dina färdigheter. Det kan till exempel vara ett bra sätt att tjäna pengar genom att skapa premiumplugins eller teman. Många WordPress-utvecklare har en bakgrund inom datavetenskap eller ett relaterat område. Även om en högre utbildning kan vara till nytta, är den inte nödvändig.

En annan fördel med att använda WordPress är att det är en plattform med öppen källkod. Det innebär att den ständigt förbättras av gemenskapen. De flesta HTML-webbplatser går inte längre än till grunderna, men WordPress gör det möjligt för dig att driva funktionaliteten till max. Det finns också ett oändligt antal teman och plugins att välja mellan. Du kan till och med utveckla dina egna plugins och teman.

WordPress är ett utmärkt val för nybörjare. Det är lätt att komma igång och är tillgängligt för alla erfarenhetsnivåer. Nybörjare kan också börja använda plattformen innan de lär sig att koda. Sedan kan de gå vidare till mer komplex utveckling.